Högkänslighet


Du känner kanske igen dig i det vi kallar för högkänslig personlighet - eller sensitiv begåvning? Det är ett personlighetsdrag som delas av ca en femtedel av befolkningen. Vi som är högkänsliga tar in mer sinnesintryck än andra människor och bearbetar dem på en djupare nivå än andra. Det kan vara både berikande och tröttande. Vi lever ju i en tid som är både stressad och okänslig. Det är inte ovanligt att man som högkänslig upplever stress, oro och känslor av att vara annorlunda. Du är välkommen för samtal om du känner igen dig i detta.

HÖGKÄNSLIGHET

Jag ger då och då en kurs för högkänsliga med max åtta deltagare. Den är praktiskt inriktad och ger dig verktyg att använda i vardagen. Du får kunskap om högkänslighet och om vårt extra känsliga nervsystem. Du får lära dig hur du kan hantera och förebygga överstimulering. Vi jobbar med en rad tekniker för att lugna nervsystemet. Med hjälp av dem kan du reglera sinnesintryck och de känslor som följer på överstimulering. Det blir stunder för samtal då det finns möjlighet att dela erfarenheter med de andra kursdeltagarna.

Mer om högkänslighet....

Här hittar du lästips, aktiviteter, lokala grupper med mera. Du kan också göra ett självtest för att se om högkänslighet stämmer på dig. 

Amerikansk psykolog som myntat begreppet högkänslighet. Här finner du  forskning, böcker, filmer, Elaine´s blogg, med mera.

Dansk författare, präst och psykoterapeut, som skrivit flera böcker om känslor och relationer, när man är högkänslig.

Under våren 2019 planerar jag ingen ny kurs.

Om du är intresserad av att delta kommande terminer, skicka mig ett meddelande.

 
 
 

MOTTAGNING

Torggatan 4, vån 3

582 19 Linköping

KONTAKTA MIG

TELEFON   0729 - 48 16 26

MAIL  kontakt@evaflood.se

 Copyright © 2019 Eva Flood, leg psykolog. All Rights Reserved.